Tu știi să îți pui Sistemul de Marketing și Vânzare pe PILOT AUTOMAT? Partea a II-a

Exemplu Real

Aici avem un flow, o mapare a unui proces, este vorba de o campanie foarte simplă. Avem ca și elemente website-ul, downloadarea unui e-Book în variantă pdf, avem livrarea pdf-ului respectiv, avem download, care este o confirmare a acestei acțiuni, după care avem o etichetare a acelui prospect.

Cum se poate face asta cu un software de marketing automation?

marketing automation

În spatele fiecărui element pe care îl vezi aici, de exemplu, se poate intra pe website și pentru a downloada e-Book-ul, avem nevoie de un formular unde vizitatorul iși introduce numele și email-ul.

marketing automation

Totul se face în acelați soft, adică mapezi tot procesul și apoi intri în fiecare element și creezi toate detaliile, creezi formularul și mergi mai departe...

marketing automation

Email-urile...

marketing automation

Totul se face în aceeași platformă și când ai dat start, totul pornește automat. În momentul în care un utilizator aterizează pe website-ul tău și își completează datele, acest proces începe să funcționeze.

Hai să vedem și niște exemple de CRM!

Customer Relationship Management

Aici avem, de exemplu, pipeline-urile.

Ce înseamnă asta? Aceasta este practic pâlnia de vânzări pe care o poți customiza după cum observi în aceste imagini.

Apoi avem seturi de activități la nivel de element în pipeline sau în pâlnie.

CRM

Avem de asemenea task-uri care se fac la nivelul fiecărui set a fiecărei activități individuale în acea structură, în acel proces.

CRM

După cum vezi, se poate merge foarte în detaliu.

La un moment dat, am lucrat pentru mine și pentru un client două luni la maparea tuturor proceselor, era vorba de unsprezece sau doisprezece servicii, iar fiecare serviciu în parte avea diferite seturi de activități, era vorba de pâlnii diferite.

După crearea unui astfel de sistem de vânzări, de automatizare a vânzărilor, totul pleacă de la sine, totul funcționează foarte ușor pentru că în momentul în care introduci un prospect într-un astfel de sistem, vânzătorilor (dar și ție) le este ușor să urmărească tot traseul, să vadă în ce stare se află fiecare client sau fiecare proiect.

Dacă ai câțiva clienți este ușor, dar dacă ai zeci, sute, mii chiar va fi foarte greu să ai o imagine clară și concretă asupra afacerii și asupra procesului și sistemului de vânzare în lipsa unui astfel de sistem automatizat.

CRM

Mai sus, avem lista task-urilor pe zile, task-uri care au trecut, care nu s-au făcut la timp, avem task-uri care se vor face mâine, săptămâna viitoare șamd. Toate acestea sunt foarte vizibile într-un CRM.

CRM Reports

Avem partea de rapoarte, poți să vezi fiecare persoană în parte din echipele de vânzări, ce a făcut. Avem întâlniri, telefoane, Follow-Up, To Do-uri, email șamd.

Poți să vezi absolut tot și poți să ajuți la îmbunătățire, poți să mergi la un anumit vânzător și să discuți cu el legat de prospecții lui, despre proceduri, cum se face cel mai bine să-i treci din starea X în starea Y pentru a putea câștiga mai mult.

Iată aici câteva exemple de soluții software de automatizare de marketing:

marketing automation software

Poți să dai cauți pe google și vei găsi mai multe astfel de soluții. Ia ceea ce vezi aici cu subliniat ca și nume al acetor firme, caută-le pe google și verifică-le pentru că marea majoritate are demo, testează și alege-o pe cea care este cea mai potrivită pentru tine, pentru afacerea ta.
Iată câteva soluții software și pentru partea de CRM:

CRM software

La fel sunt ușor de căutat pe google.

Încă te mai gândești? Fă-ți propria ta cercetare și alege cea mai bună soluție pentru tine, firma și specificul firmei tale.

Poți începe cu lista de software pe care ți-am pus-o la dispoziție pentru că majoritatea din aceste soluții au demo disponibil așa că aș sugera să testezi înainte de a alege și recomandarea mea principală ar fi dacă alegi, și afacerea și bugetul îți permit, sa optezi pentru o soluție ALL IN ONE, o soluție integrată de Marketing Automation, cu CRM integrat.

Îți recomand un url pe care îl poți accesa pentru a găsi o multitudine de comparații între toate aceste soluții și multe altele aici

Iar dacă ai nevoie de soluții pentru a-ți face afacerea să funcționeze fără tine și să-ți aducă profit continuu, pentru a merge pe ”pilot automat” nu ezita să parcurgi DVD-ul disponibil aici.

Te salut! Mult succes în afaceri!

X

Ti-ai uitat parola?

Creaza-ti cont aici