Românii au cheltuit aprox. 5 MILIOANE de Euro în FIECARE ZI pentru cumpărături prin internet în 2016!

Salut! Uite care sunt ultimele cifre si rapoarte in eCommerce in Romania care este posibil sa te intereseze daca

te gandesti sa iti faci o afacere online sau sa iti pui afacerea actuala pe online si vrei sa ai o idee despre potentialul pietei online din Romania.

"Potrivit raportărilor și estimărilor principalilor jucători din comerțul electronic românesc împreună cu GPeC, valoarea cumpărăturilor online 

a depășit pragul de 1,8 miliarde de euro în 2016, cu aproape 30% mai mult decât în 2015, când s-au înregistrat 1,4 miliarde de euro. 

Dacă am face o medie, acest lucru ar însemna că românii cheltuiesc 

aprox. 5 milioane de euro în fiecare zi pentru cumpărături prin Internet. 

În plus, cifra de 1,8 miliarde de euro face referire doar la produsele fizice (tangibile) comercializate online și 

nu la servicii, plăți de facturi la utilități, bilete de avion, bilete la spectacole sau diferite evenimente, rezervări hoteliere, vacanțe și călătorii etc. "

Românii au cheltuit aprox. 5 MILIOANE de Euro în FIECARE ZI pentru cumpărături prin internet în 2016! 1

sursa infografic si articol: www.gpec.ro

11,2 milioane de utilizatori de internet și o rată de penetrare a internetului de 58%

Conform ultimelor cifre disponibile, populația României a scăzut de la 19,8 milioane de locuitori în 2015 la 19,4 milioane de locuitori în 2016. Dintre aceștia, aprox. 11,2 milioane sunt utilizatori de internet, într-o ușoară creștere de la 11 milioane de internauți, cât se înregistrau la finalul anului 2015. Astfel, rata de penetrare a internetului a crescut de la 56% în 2015 la 58% în 2016.

Achizițiile făcute de pe telefoane mobile au ajuns la 35-40% din totalul cumpărăturilor online

O creștere considerabilă a cunoscut rata de penetrare a dispozitivelor mobile de tip smartphone – de la 50% în 2015 la 70% în 2016 – tot mai mulți români deținând un telefon inteligent. Drept urmare, magazinele online importante din România au înregistrat creșteri semnificative ale traficului generat de dispozitivele mobile: peste 50% din vizitele pe site-uri se fac de pe mobil în detrimentul desktop-ului.

În plus, numărul de comenzi online plasate de pe dispozitive mobile a crescut și el: dacă în 2015 acesta se situa între 25 și 30%, la finalul anului trecut achizițiile făcute de pe mobil au ajuns la 35-40% din totalul comenzilor primite de magazinele online.

Piața de e-commerce din România a crescut cu aproape 30% în 2016 comparativ cu 2015

Chiar dacă românii au cheltuit mai puțin la fiecare cumpărătură, numărul de tranzacții a crescut: “2016 a păstrat tendința de creștere specifică ultimilor ani, aducând un plus de aprox. 30%  industriei de e-commerce autohtone. Cum spuneam și anul trecut, comerțul electronic este printre puținele industrii românești care crește constant și semnificativ de la an la an”, este de părere Andrei Radu, Founder & CEO GPeC.

DESCARCA eBOOK-ul GRATUIT

Românii au cheltuit aprox. 5 MILIOANE de Euro în FIECARE ZI pentru cumpărături prin internet în 2016! 2

eBook dedicat proprietarilor de afaceri din retail care au de gând să vândă pe internet prin magazine online.

* Oare merită să investești într-un magazin online? Află din acest eBook și din Video!

VEZI OFERTA PENTRU MAGAZINE VIRTUALE

Românii au cheltuit aprox. 5 MILIOANE de Euro în FIECARE ZI pentru cumpărături prin internet în 2016! 3

Dorești să îți faci un Magazin Online și te întrebi care este investiția într-un magazin online și ce trebuie să știi înainte să-ți vinzi produsele pe internet?

- vezi variantele și oferta de preț

X

Ti-ai uitat parola?

Creaza-ti cont aici