ROLUL ANTREPRENORULUI

Există o diferență între antreprenori și angajați pe de o parte la nivel de mindset, dar există o diferență mai mare între antreprenori și antreprenori în serie.

Care este diferența?

Foarte simplu, antreprenorii în serie, pe cât posibil, joacă un rol mai pasiv în afacera respectivă decât un antreprenor. Antreprenorul joacă un rol de management activ în afacerea lui.

antreprenorAntreprenorul în serie vede afacerea ca pe un sistem care trebuie să producă pentru el, iar un antreprenor ”simplu”, joacă un rol activ, practic se îndrăgostește de business.

Sunt două mind seturi total diferite, nu se potrivesc cu oricine și nu oricine vrea asta.

Asta nu înseamnă că unul sau altul este rău, ci că fiecare face ce știe, cum știe.

 

Sisteme în Afaceri

Cine ești și unde ești când ești?

Pentru că toate aceste notițe, într-un fel sau altul, creează business-ul tău, indiferent dacă ești un one man show sau dacă ai mai mulți angajați.

Acum, ori ai sisteme care muncesc din greu pentru tine ori muncești tu pentru ele, mai mult sau mai puțin.

Însă cu cât vei munci mai din greu tu, cu atât vei avea mai puțin timp liber.

Cu cât vezi afacerea ca pe un motor, ca pe o mașinărie, cu cât îți setezi și ai grijă de ea, sau pui oameni să aibă grijă de ea în acest fel, cu atât vei avea tu mai mult timp liber și vei câștiga mai mult.

Avem exemplul proprietarului care vrea să facă el totul, și lucrează zilnic opt, zece ore.

Cum ar fi să angajeze trei oameni? Să presupunem că unul este mai bun și face 80% producție, 70% calitate și 80% livrare. Cel de-al doilea face 60% producție, 60% calitate și 60% livrare, celălalt face 50% producție, 70% calitate și 30% livrare.

Dacă facem un calcul, din toate punctele de vedere, vei vedea toate rezultatele, nu doar cele de producție, vorbim și de anumite costuri și vei vedea cât valorează o oră din timpul unui antreprenor în afacerea lui și cât valorează o oră din timpul unui angajat.

În momentul în care s-a pus la punct așa ceva, persoana respectivă poate să câștige opt sau poate zece ore libere pe care, dacă chiar dorește, le va folosi să-i ajute pe acești oameni cu proceduri, sisteme, măsurători, să-și crească performanțele și el poate să fie liber.

Acesta este un alt mod de a gândi, de a-ți vedea afacerea.

Cu cât sistemul va lucra mai din greu pentru tine, cu atât vei avea mai mult timp liber și vei câșiga mai mult.

Este o decizie importantă, dacă dorești să o iei.

Întrebare este următoarea vizavi de acest concept: știind toate acestea, ce vei face pentru a înțelege cel mai bine acest sistem și să vezi dacă se potrivește în afacerea ta? Care va fi primul lucru?

Dacă te întrebi unde vei găsi detalii despre cum se creează aceste sisteme, am un curs care îți arată pas cu pas cum să faci acest lucru, aici.

În acest curs vei afla treptat ce este conceptul, la ce te ajută concret în afacerea ta acel concept, cum se folosește, vei avea un exemplu concret, practic din experiența mea, apoi vei avea un exercițiu practic pe care îl vei putea aplica în business-ul tău pentru a putea crea și implementa astfel de sisteme.

Pentru tine, care este rolul antreprenorului într-o afacere?

Te salut! Mult succes în viață și în afaceri!

X

Ti-ai uitat parola?

Creaza-ti cont aici