Outsourcing și Out-Tasking

De cele mai multe ori cele două concepte se confundă.

Iată diferențele și beneficiile celor două abordări:

Outsourcing

Outsourcing = transferarea managementului și a execuției unei întregi funcții a unei afaceri în afara acesteia (la o alta firmă) cu scopul de a te concentra pe funcțiile de bază sau de producție ale afacerii. Aceasta este o operațiune continuă.

Out-Tasking = apelarea la un specialist (persoană sau firmă), o singură dată sau ocazional, pentru a executa un job din cadrul unei funcții sau departament al afacerii. Aceasta este o operațiune ocazională.

Despre outsourcing și out-tasking și în Cum sa iti Construiesti o Afacere Durabila si Profitabila prin Sistematizare si Automatizare .

EXERCIȚIU:

Dă câteva exemple de funcții din afacerea ta pentru care poți folosi outsourcing-ul și câteva exemple de job-uri pentru care poți folosi out-tasking-ul. Scrie ce avantaje și/sau dezavantaje ar fi în ambele cazuri.

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Scopul este să avansezi, să urci să treci de bariera de care te-ai lovit.

Mult succes în viață și în afaceri!

X

Ti-ai uitat parola?

Creaza-ti cont aici