Google propulseaza website-urile care sunt mobile-friendly (responsive) incepand cu 21-Apr.2015

Google schimba regulile jocului online din nou!!!
mobile-friendly (responsive) vs. non mobile-friendly (non-responsive)

Google a anuntat faptul ca, incepand cu data de 21 aprilie, website-urile care sunt mobile-friendly vor fi propulsate in clasamentul motorului de cautare. Pentru a satisface majoritatea utilizatorilor de internet (si in zilele noastre o mare parte dintre ei folosesc device-uri mobile)  Google intentioneaza sa le imbunatateasca experienta acestor utilizatori, prin afisarea rezultatelor care sunt optimizate pentru telefoane si tablete.

Potrivit blogului Google webmaster, website-urile care nu necesita derularea orizontala, care nu necesita utilizarea functiei zoom, care au link-uri simple si intuitive pentru click, care se bazeaza pe un software mobil, vor primi un “mobile-friendly tag” din partea Google, pentru lista SERP.

Pentru a indeplini acest criteriu, website-urile existente trebuie sa isi implementeze varianta de mobile responsive.

Astfel, indiferent ca este vorba de website-uri de comert online, bloguri, pagini de prezentare, trebuie sa ia aceasta modificare de algoritm in serios, deoarece aceasta va avea un impact semnificativ pentru pozitia in clasamentul rezultatelor.

De fapt, nu doar Google penalizeaza aceste site-uri, insa si experienta utilizatorului care acceseaza site-uri care nu sunt responsive pe dispozitivele mobile, sunt dezamagiti si parasesc imediat pagina, ceea ce afecteaza semnificativ traficul si ranking-ul.

Iata mai jos cum arata pagina google pusa la dispozitie pentru a-ti testa websiteul si pentru a vedea daca este responsive (mobile-friendly):

Test Responsive Google

aici poti sa-ti testezi websiteul tau daca este responsive: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Rezultatul unui website care indeplineste conditiile Google il poti vedea mai jos:

google mobile friendly responsive test

Recomandarea mea este ca, in cazul in care iti doresti un website care sa indeplineasca conditiile impuse de google si sa urci in motorul de cautare – sa colaborezi cu un webdesigner si un programator.

Noi oferim astfel de servicii tuturor clientilor nostri, chiar din start – deci toate websiteurile pe care le facem sunt mobile friendly (responsive)

Daca ai deja un website care nu trece testul responsive google – te putem ajuta sa il facem mobile-friendly si sa nu pierzi traficul prin declasarea pe care o va face Google incepand cu 21-Aprilie-2015.

not-mobile-friendly

Ma poti suna direct la 0749.369.541 sau imi poti scrie un email pe iliebg[at]gmail.com

Din statisticile si analizele pe care le-am facut pe duzinele de websiteuri construite – traficul care vine de pe echipamentele mobile (telefoane si tablete) ajunge in medie pana la 30 – 40%. Deci nu este de mirare noua regula impusa de Google.

Pana data viitoare iti urez mult succes in afaceri

Bogdan Ilie
all-is-good

 

X

Ti-ai uitat parola?

Creaza-ti cont aici