Cum să le oferi clienților tăi mai multă valoare și cum să îți crești profitul?

Să vinzi unor clienți ocazionali poate fi ușor, să atragi clienți noi e realizabil, dar cum faci să-ți fidelizezi clienții, să le aduci constant un plus de valoare și, de ce nu, să-ți rotunjești exponențial și strategic veniturile?

Imaginează-ți o scară unde avem Denumirea produsului/serviciului și prețul.

cum să îți crești profitul

Hai să luăm un exemplu concret, de cabinet stomatologic.

 

cum să îți crești profitul

Aceasta ar fi scara de produse și servicii. Pe axa verticală avem valoarea serviciului, prețul, iar pe cea orizontală avem valoarea primită de către client.

Să presupunem că pe scară avem următoarele servicii: Consult gratuit + Curățare + Xray, care se oferă gratis, mai sus, cresc de asemenea valoare și prețul.

Scopul acestei scări de valori este ca, prin campania noastră de publicitate, de marketing, să poziționăm, să aducem prospectul și să-l facem client dându-i valoare pe scara noastră de produse și servicii pe prima treaptă, apoi, prin strategii de Up-Sale, de Down-Sale, de Cross-Sale, dacă este cazul, să îl urcăm treptat pe scara de produse și servicii și să-i vindem în continuu, și în continuu și în continuu.

Imaginează-ți că primești o astfel de scară de ofertă. Că vii la cabinetul stomatologic și primești și un consult gratuit, o curațare gratuită a dinților și un Xray.

În momentul acela ai primit valoare pură și pleci cu valoare pură acasă, fără să plăești absolut nimic, doar că peste o lună sau o săptămână, vei primi un e-mail sau un telefon în care ești invitat să folosești un cupon pentru detartraj, sau poate vei avea nevoie de o extracție.

Unde vei merge? Bineînțeles că la cabinetul medical care ți-a dat valoare în momentul în care ai luat contact cu el pentru prima oară.

Atenție!

Trebuie să fii foarte atent la folosirea separată a scării de valori față de mesajul de pe piață.

Dacă aceste elemente, scara de valori și mesajul de pe piață, sunt folosite separat, pot fi foarte costisitoare și se pot pierde bani dacă nu există o strategie construită pe baza scării de valori!

Adică venim cu mesajul unic de vânzare în care oferim produsul sau serviciul gratuit pe piață, dar trebuie să avem în spate strategia construită pe scara de valori pentru a putea face Up-Sale, Down-Sale, Cross-Sale șamd.

Altfel, vom da valoare pe piață în mod nestrategic și vom pierde bani. Ideea este să oferim valoare cât mai mare clientului, dar în mod strategic, adică să avem o strategie de vânzare, să creștem numărul de vânzări pentru clientul respectiv pe baza scării de valori.

cum să îți crești profitul

Îți răspunde această idee la întrebarea cum să le oferi clienților tăi mai multă valoare și, în același timp, cum să îți crești profitul?

Mai multe medote, tehnici și strategii de dezvoltare sistematică a afacerii găsești în cursul meu, Cum să îți Construiești o Afacere Durabilă și Profitabilă prin Sistematizare și Automatizare, în variantă DVD ușor de abordat teoretic și de aplicat practic disponibilă cu un click aici.

X

Ti-ai uitat parola?

Creaza-ti cont aici