Cum să Gândești Strategic în Afaceri. Despre Sisteme, Vânzări și Profit

Te salut, sunt Bogdan Ilie.

Vreau, prin această carte, “Cum să Gândești Strategic în Afaceri. Despre Sisteme, Vânzări și Profit” să-ți ofer cel puțin o idee care să-ți dea posibilitate de a-ți controla afacerea mult mai bine, să îți crești afacerea atât cât vrei, atunci când vrei, cât se poate de previzibil.

Acest lucru este perfect posibil. Dacă multinaționalele și afacerile mari pot să facă asta, atunci și o afacere mică o poate face.

Vă spun asta din experiența de nouă ani de zile pe care am avut-o în multinaționale la nivel de management înalt, experiență pe care, mai apoi, în următorii doi, trei ani, am analizat-o pentru a-mi da seama cum funcționează multinaționalele, de ce ele pot, cum se poate lua acel know how și cum putem să-l implementăm într-o firmă indiferent de dimensiunea ei, chiar dacă este de genul one man show sau are doi, trei angajați.

Strategic Business Profits este numele firmei pe care am înființat-o împreună cu soția mea în 2013, pentru că în 2011 am falimentat o firmă pe care am deschis-o în 2005.

Am trecut prin ceea ce înseamna falimente, probleme șamd. Tot în 2011, am pierdut toți banii pe care i-am avut, apoximativ 200 000 de euro, case, mașini și a trebuit să ne mutăm pentru câteva luni (doi adulti si trei copii) doar într-o cameră de 3m/4m…

Am învățat multe din experiența respectivă și de atunci mi-am pus ambiția să învăț și să îmi dau seama cum să marketez mai bine un produs sau un serviciu.

De ce? Pentru că știam că am valoare, știam că pot să ajut oamenii, dar la vremea respectiva aveam mentalitatea că știu prea multe, că trebuie să vină oamenii la mine și să cumpere nu sa merg eu la eimai intai... Ei bine – Nu funcționează chiar așa.

Indiferent cât de bun ești sau cât de bun e produsul tău, există posibilitatea să nu reușești să-l vinzi.

Așa că, misiunea mea la Strategic Business Profits este

să te ajut sau să ajut pe cine dorește să dețină controlul deplin asupra afacerii, să scape de stres, să aibă la îndemână pârghii pe care să le acționeze atunci când dorește, să poată să-și crească afacerea exponențial cât de mult dorește el/ea.

Voi face acest lucru oferindu-ți strategii, metode, tactici și, cel mai important, un mod de gândire strategic, cum să gândești strategic din punct de vedere marketing într-o afacere.

Dacă te gândești zilnic sau în destul de des, de-a lungul unei săptămâni sau a unei luni de lucru cum să îți crești vânzările?

Cum să atragi mai mulți clienți în afacerea ta?

Cum să îți crești profitul?

Cum să beneficiezi de avantajele internetului, al social media pentru a atrage mai mult trafic pentru afacerea ta și pentru a converti acel trafic în clienți?

Cum să ai mai mult profit din campaniile de publicitate?

Ca o paranteză, am ajuns la clienți de-ai mei după ce au investit zeci de mii de euro în anumite campanii de publicitate si care aproape că s-au supărat pe mine că – de ce nu am venit mai devreme la ei, ca să nu fi pierdut acei bani.

Eu cred ca fiecare ban pe care îi pierdem platim cu el o lecție din care putem învăța.

Dacă acestea sunt întrebările tale, dacă vrei să scapi de stresul care te copleșește mai mult sau mai puțin în afacerea ta, acesta este motivul pentru care sunt eu aici.

De ce? Pentru că începând din 2011, din picajul pe care l-am avut, am început să caut exact aceleași răspunsuri la aceleași întrebări.

Nu doar că le-am găsit, dar am început să le testez și să le filtrez, să extrag din ele doar pe acelea prin care am avut rezultate în afacerea mea, la început, apoi în afacerile clienților mei.

Prin această carte, voi încerca să îți ofer maximum din tot ceea ce știu pentru ca și tu să iei și să aplici astfel încât să ai aceleași rezultate sau chiar unele mai bune decât mine.

Iată motivele principale pentru care fac ceea ce fac.

În primul rând, familia mea este de ce-ul meu, al nostru și tot ceea ce facem, este în jurul acestei familii.

Din punct de vedere business, există două motive pentru care fac ceea ce fac.

Unul dintre ele este că știu clar că pot să am tot ceea ce îmi doresc în business și în viață doar dacă ajut suficient de mulți oameni să obțină ceea ce își doresc ei și ceea ce fac e ceea ce îmi place, este planificare strategică de marketing în afaceri.

Al doilea motiv, este învățat de la unul din profesorii mei, Jay Abraham, un om care face de o viata marketing strategic si marketing relațional.

El spunea așa: ”Dacă crezi cu adevărat că ceea ce deții este util, valoros și profitabil pentru clienții tăi, atunci ai o obligație morală să încerci să-i servești prin orice cale posibilă.

Cred cu adevărat asta, am aplicat în lumea reală a afacerilor toate aceste informații și feedback-ul, rezultatele îmi spun că funcționeză, nu o dată, ci în duzine de afaceri, nu numai în Timișoara, ci și în țară.

Vă pot spune că am lucrat în afaceri de la one man show până la dealeri de mașini, la afaceri medii și mari, care au lanțuri de magazine în țară, am lucrat atât pe online cât și pe offline.

Am testat lucrurile astea, au trecut testul și de aceea vreau să le împart cu toți și cu fiecare în parte.

Aceasta este filosofia mea, acesta este modul în care gândesc și fac afaceri.

Te invit sa-ti alegi versiunea dorita de tine a acestei carti de aici de pe acest site.

Pana data viitoare, mult succes in afaceri,

Bogdan Ilie

X

Ti-ai uitat parola?

Creaza-ti cont aici