#3 – Scoala de Marketing in Masina – Puterea LASER FOCUS-ului in Productie si Marketing

Astăzi o să vă vorbesc despre un subiect recent auzit de la unul dintre profesorii mei, este vorba despre focusul pe ceea ce produci, pe ceea ce vinzi.

Voi da un exemplu de la McDonalds și Coca Cola.

Nu sunt fan al produselor acestor companii, dar sunt fan al marketing-ului pe care ei îl fac.

Înainte să spun despre ce este vorba, am o întrebare pentru tine. Crezi că McDonalds ar putea să facă și pizza și alte produse și să aibă succes?

Da.

Însă în momentul în care s-ar împrăștia în mai multe direcții, s-ar putea să piardă focusul și în momentul în care se pierde focusul, o să crească cheltuielile, nu o să se mai câștige atât de mult, oamenii nu o să mai știe specific despre ce este vorba...

Ideea de astăzi este să te concentrezi pe câteva produse sau servicii pe care ești expert, pe care le poți face la calitate foarte bună și sunt produsele pe care tu dorești să le vinzi clienților tăi, produse care îți aduc fericire în tot procesul de producție și de livrare. Focusează-te doar pe ele.

Devino un expert, o autoritate, un brand în acel domeniu.

În ceea ce privește marketingul, sunt oameni care întreabă pe ce rețele de socializare să se focuseaze (facebook, twitter, google +, pinterest, linkedin).

Recomandarea pe care eu am primit-o este să te concentrezi pe una sau două, maximum trei.

Ideal ar fi să iei una singură pe care să te contentrezi, unde să depui cel mai mult efort, cel mai mult conținut de valoare, iar oamenii să știe că acolo ești dacă te vor căuta pe social media.

Altfel, îți vei consuma resursele și nefiind focusat, nu vei avea rezultate.

Alege-ți una sau două rețele sociale, alege-ți una sau două rețele legate de video marketing și concentrează-te pe ele, oferă valoare oamenilor.

Devino expert acolo, antrenează-ți angajații să devină experți și vei vedea că rezultatele nu o să întârzie să apară.

Sper că acest conținut ți-a adus valoare, pune în practică și ne vedem la următorul video!

Până data viitoare, toate cele bune! Mult succes în afaceri și în viață!

X

Ti-ai uitat parola?

Creaza-ti cont aici