#2 – Scoala de Marketing in Masina – Cum ne-am dat seama ca se pierd bani in procesul de vanzare…

Este vorba despre un concept pe care l-am explicat și în cartea mea ”Sisteme în Afaceri”, și anume Rapoarte, Analize, Trenduri și Statistici în business.

În afacerea acelui client al meu, am implementat cu aproximativ jumătate de an înainte de a face analiza, o unealtă foarte simplă de colectare a tuturor datelor cu privire la tot ce înseamnă trafic, vânzări, oferte, cifre în activitatea respectivă.

Subliniez aici cât de importante pot fi statisticile, rapoartele și cifrele.

Cifrele, în business, sunt singurii tăi prieteni pentru că doar ele îți pot spune adevărul.

În cazul lor, rezultatul total al tuturor activităților a fost un potențial de aproximativ 68 500 de euro în aceste luni.

Uitându-ne pe rapoartele din acest soft, ne-am dat seama că aproximativ 38 % din această sumă, aproximativ 26 000 de euro au fost efectiv comenzi concretizate și încasate, iar 61 % (42 000 de euro) au fost comenzi cu sume care nu s-au încasat, care s-au pierdut efectiv.

Vă puteți imagina șocul proprietarului când a văzut acest lucru.

Bineînțeles că aici pot fi mai multe cauze.

Să spunem că jumătate din acei 42 000 de euro oricum nu s-ar fi concretizat, dar 21 000, sau cel puțin 10 000 în 5 luni sunt bani neîncasați.

În momentul în care avem aceste rapoarte, cifre, cu ajutorului acestui soft, ne putem da  seama unde se gâtuie lucrurile și anume la ofertare, la vânzare...

Știind toate acestea, putem lua decizii în consecință.

Vă îndemn să țineți socoteala activităților din afacerea dvs., indiferent cât este de mare sau de mică.

Vă puteți crea un excel, un google document, în care să țineți socoteala activităților cu cifre, cu surse de trafic, cu echipe de vânzare, cu oameni care fac asemenea activități și analizați-le periodic pentru că vă veți da seama din acele cifre cum să îmbunătățiți business-ul, cum să câștigați mai mult.

Cauza pentru care cei 61 % dintre oamenii care au plecat a fost lipsa follow-up-ului.

Se investesc bani în trafic nou, dar nu se folosește optim cel existent.

Dacă  ai nevoie de idei despre ce să folosești și cum să folosești în business-ul tău, intră pe site-ul meu, esod.ro, la secțiunea Contact, dă-ne un telefon, scrie-ne un e-mail, urmărește blogul, cumpără cartea unde vei găsi unelte de management, de măsurare...

Mult succes în afaceri și în viață! Te salut!

X

Ti-ai uitat parola?

Creaza-ti cont aici